De energie van geld – vier stappen naar succes

06 Nov '12

Alles is energie. Ook geldstromen zijn dat. En de energie van geld kan je positief beïnvloeden. Hoe? Onderstaand geef ik vier eenvoudige stappen die naar succes en positieve geldstromen leiden.

In de wereld van de ‘new age’ wordt wel beweerd dat je welvarend wordt door alleen maar positief te denken en overvloed te visualiseren. In mijn ogen is dat een mythe. Evenwel heeft deze mythe een positieve intentie. De onderliggende ‘boodschap’ is namelijk je onderbewuste zodanig te activeren dat het mee gaat helpen om je plannen tot succes te brengen en de energie van geld in positieve zin te beïnvloeden en dat heeft niets van doen met ‘new age’, maar gewoon met een techniek van ‘reflecteren’.

4 stappen naar succes

Op basis van mijn eigen ervaringen, zou ik iedereen de volgende vier stappen  aanraden:

1. Formuleer een aantal helpende overtuigingen over jezelf en jouw business. Bijvoorbeeld: ‘Bezig zijn met mijn missie ‘wakker worden’ maakt mij gelukkig’. Kies  overtuigingen die bij jou passen. Herhaal deze overtuigingen zeer regelmatig.

2. Formuleer daarnaast een aantal concrete doelstellingen over jouw toekomstige bedrijfsresultaten, zoals bijvoorbeeld het aantal klanten, de hoogte van de omzet, marktreputatie enz. Herhaal ook deze concrete doelstellingen regelmatig.

3. Visualiseer iedere doelstelling vervolgens en maak de visualisatie – niet alleen visueel, maar ook auditief en gevoelsmatig – zo levendig mogelijk. Met name het voelen is bij dat laatste cruciaal, want het gevoel triggert het onderbewuste om voor je te gaan werken. Dit is overigens niet de gemakkelijkste stap. Met name het verbinden met gevoel kan een uitdaging zijn.

4. Als laatste stap is het goed om het gevoel te verankeren door alle eerder genomen stappen te herhalen… te herhalen… en te herhalen.

Effect

Door het toepassen van deze ‘techniek’ gaat het onderbewuste je (energetisch) helpen ‘automatisch’ die acties te ondernemen die jou dichter en dichter bij het succes brengen. Het duurt vanzelfsprekend enige tijd voordat de resultaten zichtbaar worden. Laat elke verwachting los, ook al duurt het een jaar.

Ik ben ervan overtuigd dat het werkt, mede omdat ik dit ervaar in de acties die ik onderneem en inmiddels heb ondernomen om mijn eigen bedrijf tot succes te brengen. Niet alleen bij mijzelf merk ik het, ook van mijn coachees krijg ik regelmatig die feedback.

Wat is jouw manier van ‘reflectie’ om jezelf te ondersteunen bij het tot succes brengen van je plannen en acties?

Ik nodig je uit in het onderstaande veld jouw reactie te geven.

Uit het aanbod van Kees’ coaching beveel ik graag personal coaching en/of life coaching aan.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees

 

 

 

Ga terug naar overzicht

8 reacties

 1. Jantine Wijtsma
  vrijdag 13 juli 2012 om 21:39:53

  Beste Kees, je nieuwe website bekeken en er van genoten tot nu toe. Hier reageer ik even, want je schrijft helder en mooi over hoe overtuigingen invloed hebben op je doelen! Echt NLP en zeer toepasbaar. Hartelijke groet, Jantine

  • Kees
   zondag 15 juli 2012 om 14:26:07

   Dag Jantine. Dank voor de complimenten. Wordt vervolgd.

 2. Alexander Israël
  woensdag 7 november 2012 om 17:34:40

  Beste Kees,
  Het heeft even geduurd dat je een reactie van me ontvangt, maar bij deze 🙂 Dit is een onderwerp waar ik graag op reageer omdat het momenteel (en ik denk velen met mij) een essentieel onderwerp van aandacht is in hun leven.

  Door de vele stappen die ik momenteel zet (die te maken hebben met geld) kan ik maar een ding concluderen: het is inderdaad een energiestroom, maar een die zich onmogelijk nog beteugelen laat door zijn vergiftigde karakter. De verklaring daarvoor is zeer veel omvattend, echter is het meest zinvolle – die ik verzinnen kan – deze: Geld is schuld, letterlijk én figuurlijk. Met het verhandelen van onze diensten, producten of kennis, halen we door ons geforceerde gebruik van geld, chartaal wat minder dan giraal of fiduciair, een hoop energetisch gerelateerde problemen op de hals, die zich niet een-twee-drie meer laten oplossen.

  Het gegeven is namelijk dat verhandelingen waar geld voor betaald cq waar geld door ontvangen wordt niets meer zegt dan de belofte: ‘ik zal het je ooit terugbetalen’. Maar dat gebeurt niet, de transactie stopt met de overdracht van geld van feitelijk van niemand en ook weer van vele anderen is. Iedere euro is van zeker 100.000 of nog meer anderen. Daarvan zijn we onvoldoende op de hoogte, als ook van het gegeven wat geld heden ten dage is. Geld is een ruilmiddel, dat denken velen te weten, maar is besmet met alle beloftes ‘ik zal je ooit terugbetalen’ die er ooit mee gedaan zijn. Deze wrijven af op jou als zender en ontvanger van het (besmette) geld.

  Overdracht van diensten of producten kunnen stoppen bij de overdracht zélf, zonder enige tussenkomst van een financiële transactie. Waarde is in de economie namelijk gelijkgesteld aan Geld, en dat is een grote leugen. Waarde = waarde. Wat Kees biedt aan de medemens is van intrinsieke waarde. Dat heeft niets met geld uit te staan. En toch moet het er zijn. Althans; nu nog. Maar dat duurt niet lang meer…

  Mijn/onze ervaringen nu met ‘Brief naar de Bank’ waar we tegen de ING bank inmiddels aangifte hebben gedaan bij de Politie voor diefstal, fraude, oplichting en valsheid in geschrifte bewijzen de besmetting. Geld bestaat niet (voor 97% althans). Maar de effecten ervan zijn wel degelijk realistisch en verstrekkend. Waar is de morele verantwoording van de banken? Opgegaan in rook.

  Er valt nog heel veel meer over te vertellen, maar het belangrijkste komt nog: de spirituele aanvaarding van geld als aanvaardbare energiestroom die – door zijn aanwezigheid volledig geaccepteerd dient te worden – kan niet meer in zijn huidige hoedanigheid. Het kunnen aanvaarden is een illusie en om het te laten werken, daartoe zal het huidige systeem (voor de 176e keer! al) over de kop moeten gaan.

  Wanneer leren we het?
  een warme groet,
  Alexander

  • chris den daas
   maandag 12 november 2012 om 11:51:40

   Mooi Alexander, ik vind het een mooi stukje dat je hebt geschreven, ingetogen en feitelijk. Het getuigt voor mij van een volwassen bewustzijn. Het doet mij goed om zulke berichten te lezen. Thx

  • Kees
   maandag 10 december 2012 om 19:54:55

   Dag Alexander.
   Sorry dat ik nu pas reageer. Dank voor je heldere reactie.

   Ik vind het moedig dat je deze misstand aan de kaak stelt. Enerzijds denk ik ‘goed zo, eindelijk eens iemand die het niet pikt en zijn nek uitsteekt’.Anderzijds verontrust het me. Het spreekwoord ‘vechten tegen de bierkaai’ komt niet voor niets bij me op.

   Alle pijlen wijzen inmiddels in de richting dat het zo niet meer langer kan. De ‘transitie’ komt daardoor steeds dichterbij. Het is evenwel realistisch om ernstig rekening te houden met de gevestigde belangen die er alles aan doen en zullen doen om het huidige ‘systeem’ in stand te houden. Uiteindelijk zal het geen stand houden, maar die gevestigde belangen zijn zeer groot en machtig en je zal niet de eerste zijn die door het systeem ‘vermalen’ wordt.

   Je eindigt je reactie met ‘Wanneer leren we het.’ Zonder een kwantumsprong in bewustzijn is mijn antwoord: ‘Nooit’. En ik zou het jammer vinden als jij en je gezin daarvan het slachtoffer worden.

   Hartelijke groet en knuffel, Kees

 3. John Houtman
  woensdag 7 november 2012 om 20:06:23

  Beste Kees,

  Ook van mij de complimenten. Je gebruikt de gereedschappen op een goede manier.

  Hartelijke groet,
  John Houtman

  • Kees
   maandag 10 december 2012 om 19:56:28

   Beter laat dan nooit….. Excuus voor mijn verlate reactie.

   Dank voor je comment en je compliment John. Doet me goed! groet, Kees

 4. Cedric
  woensdag 7 november 2012 om 22:18:17

  Bij stap 3 ben ik nog niet helemaal, goed om in januari even een meeting te hebben. Ik zie je morgenavond! Grt Cedric

Geef uw reactie

Regio Rotterdam
E keesvanderstelplanet@gmail.com
Terug naar boven
© 2024 Kees van der Stel