Selfmade man

03 Sep '12

Om de kennismaking te verdiepen vertel ik iets over mezelf.
Als kapstok gebruik ik de tekst op de ‘Over Kees’ page van mijn website: ‘Kees is een selfmade man met een langjarige managementervaring in het bedrijfsleven.’ Fraaie woorden denkt iemand wellicht, maar voor mij is het de werkelijkheid en de managementervaring geeft een belangrijk punt weer van mijn onderscheidend vermogen als personal coach.

Van 1975-1984 heb ik voor een bijzonder ‘heet vuur’ gestaan. Ik werkte bij een vastgoedontwikkelaar binnen een verzekeringsconcern. Als controller / directielid heb ik het bedrijf mee helpen opbouwen én afbouwen. Vanwege de zware vastgoedcrisis in die tijd was mijn laatste werk het financieel en fiscaal begeleiden van de liquidatie. Het was een boeiende doch stressvolle tijd, met bijzondere verantwoordelijkheden die mij sterk gevormd hebben, maar die ook wel eens zwaar op mijn schouders hebben gedrukt. Terugkijkend vind ik dat laatste ook wel logisch als ik bedenk dat dit zich afspeelde toen ik eind twintig, begin dertig was. Nu denk ik dat het goed is dat ik het meegemaakt heb, want het heeft me kracht gegeven. Maar de stress die erbij hoorde gun ik niemand.

Er was geen sprake van burnout, maar ik heb er lang over gedaan om het hoge stress level te normaliseren. Overigens geen stress van het werk op zich, waarvan ik juist veel geleerd heb,  maar stress van de omstandigheden in het bedrijf, het grote miljoenenverlies, het letterlijk alleen staan en last but not least het ontbreken van professionele ondersteuning, met name in mentale zin. Van een personal coach had toentertijd nog niemand gehoord.

Ik was degene die het licht uit heeft gedaan bij het bedrijf en stond gedesillusioneerd en gefrustreerd op een kruispunt in mijn loopbaan.

Echt afstand genomen heb ik naderhand door op eigen initiatief een intensieve studie verzekeringswiskunde te volgen, wat geleid heeft tot een directiefunctie in de verzekeringswereld.

Als ik nu de verbinding maak naar die ‘vastgoed’ periode kom ik tot de conclusie dat mijn motivatie om personal coach en counselor te zijn duidelijk zijn oorsprong vindt in het destijds ontbreken van ondersteuning. In de huidige management- en directie omgeving is coaching ondertussen gemeengoed geworden.

Door mijn ervaring in mijn coachpraktijk ben ik tot de overtuiging gekomen dat als ik in die tijd een traject had kunnen doen met een personal coach ik de impact van die periode veel sneller verwerkt zou hebben en eerder een plek had kunnen geven.

Mogelijk sta je momenteel ook voor een ‘heet vuur’ of op een ‘kruispunt’. Ik sta klaar met mijn kennis en kunde om je te ondersteunen. Er is een aantal mogelijkheden. Zie hier de webpagina met het aanbod van Kees’ coaching.

Is het bovenstaande ‘hete vuur’ verhaal herkenbaar voor jou en hoe ben je omgegaan met je onzekerheden of stress?

Ik nodig je uit in het onderstaande veld jouw reactie te geven.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach.

 

 

 

 

Ga terug naar overzicht

8 reacties

 1. Cor in 't Veld
  maandag 3 september 2012 om 14:43:17

  Ha Kees,

  Mooi levensverhaal!!
  Als ik je nodig hebt weet ik je te vinden.

  Groet Cor in ’t Veld
  (sinds vandaag zelfstandige)

  • Kees
   maandag 3 september 2012 om 14:50:38

   Ha Cor. Dank. Het is nog maar een stukje van mijn werkzame leven. Er is meer. Veel succes met je nieuwe activiteiten! Groet Kees.

 2. Jeroen Krabbendam
  maandag 3 september 2012 om 16:59:05

  Was ihn nicht umbringt, macht ihn stärker…. altijd goed om van je ervaringen te leren, met groet,
  Jeroen

  • Kees
   maandag 3 september 2012 om 20:39:11

   Danke schön! Jeroen.

 3. Ton Sterk
  maandag 3 september 2012 om 18:12:04

  Door de wol geverfd dus en ongetwijfeld ervaringsdeskundige in het omgaan met stress, iets waar menig manager zijn/haar voordeel mee kan doen. Mijn persoonlijke ervaringen met stress hebben eveneens geleid tot verandering van werk. Het heeft ruim 30 jaar geduurd voordat ik erachter kwam wat ik werkelijk belangrijk vind. Een periode van steeds maar gas blijven geven terwijl alles in mijn lichaam probeerde te remmen. Mijn oplossing was dan stoppen en wat anders gaan doen om vervolgens weer opnieuw in mijn eigen valkuilen te stappen. Stress leidde tot isolement van mijn gezin, het verliezen van contact met mijzelf en het niet meer kunnen pakken van geluk. Ik heb er veel van geleerd en het motiveert mij om dat met anderen te kunnen delen.

  • Kees
   maandag 3 september 2012 om 20:54:49

   Dag Ton. Fijn dat je je verhaal wilt delen. Het maakt indruk op me. Dankjewel.

 4. Bets
  donderdag 6 september 2012 om 19:58:58

  Hoi Kees,
  Net je site gelezen. Laptop stuk, nu een nieuwe. Wel wennen hoor.
  Las je “levensverhaal” en dacht, ja dit is Kees.
  Maar ik weet zeker, ook dit kruispunt in je leven stak je veilig over.
  Ik wens je een wijdse blik en vooral positieve energie.
  Liefs Bets

 5. Marsha Zwikker
  woensdag 26 september 2012 om 09:42:42

  Jouw duwtje in de rug heeft mij op blote voeten (zonder blaren) door het vuur heen geholpen. Bedankt Kees

  Marsha

Geef uw reactie

Regio Rotterdam
E keesvanderstelplanet@gmail.com
Terug naar boven
© 2024 Kees van der Stel