VOGELVLUCHT – VLUCHT DER VERNIEUWING

28 Nov '07

HA FB GROEP november 2017

VOGELVLUCHT – VLUCHT DER VERNIEUWING

Maak het je gemakkelijk en zoek een plek waar je lekker kunt zitten of liggen. Haal een aantal keer diep adem en bereid je voor op een ontmoeting met je totemvogel. Hij gaat met jou straks een reis maken waarbij je in contact komt met jouw unieke plek op deze aarde waar je jouw rol als lichtbrenger kunt gaan toepassen of verrijken.

Blijf rustig maar diep ademhalen en voel hoe de ingeademde lucht je longen vult en lichaam en geest ontspant. Concentreer je hierop.

Dan voel je opeens een zacht koel briesje over je gezicht strijken. Het is aangenaam en verfrissend.   Je staat in een groene wei. Het gras onder je voeten is zacht en dik en het zonlicht laat de lucht fonkelen. Je kijkt om je heen.

De wei waar je staat ligt op een plateau dicht tegen een reusachtige berg. Ver boven je bevindt zich de top, die door zachte nevelwolken aan je gezicht wordt onttrokken. Ver beneden zie je de plaats waar je woont. Je haalt je huis er gemakkelijk uit.

Opnieuw voel je een zacht briesje langs je heen strijken. Dan trekt er een schaduw over je heen. De schaduw verdwijnt, maar komt even later weer terug. Op de wei zie je een schaduw afgetekend die van een grote vogel lijkt te zijn. En elke keer als de schaduw over je heen trekt, voel je een briesje, alsof er een enorme waaier van vleugels je koelte toewuift. Je kijkt omhoog.

Op het moment dat je de reusachtige vogel in het vizier krijgt, duikt hij omlaag en pakt je beet met zijn klauwen. Het doet geen pijn, maar je voelt dat je stevig wordt vastgehouden en meegenomen omhoog. Je wordt van de grond getild. Met elke klap zorgen de machtige vleugels voor een windvlaag en tillen je hoger op. Je kijkt nog eens naar beneden naar de wei. Het gras wuift heen en weer door de klapwiekende vleugels. Eventjes heb je het idee dat de grassprietjes je uitzwaaien.

Je komt hoger en hoger. De vogel draagt je blijkbaar naar de top van de berg. De lucht wordt koeler, maar het is niet onprettig. Integendeel, je voelt hernieuwde vitaliteit. En dan opeens zit je midden tussen de mistbanken. Je blijft echter stijgen en ook de wolken laat je achter je. Dan houdt het klapwieken van de vleugels op. De vogel begint op de luchtstroming te zweven en glijdt stil in het rond. Vlak onder je zie je een groot nest in de kruin van een reusachtige boom boven op het bovenste topje van de berg. Hoger kan niet. Je bent duizelig van de ijle lucht.

Langzaam cirkelt de vogel naar het nest toe. Je houdt je adem in. Je bent bang voor een hardhandige landing. Dan blijft de vogel met uitgespreide vleugels boven het nest hangen en laat je er zachtjes in zakken. Daarna stijgt hij weer op en met machtige klappen van zijn vleugels verdwijnt hij uit je gezichtsveld.

Je gaat staan. Je hebt het gevoel alsof je je op het allerhoogste punt van de wereld bevindt. Je loopt naar de rand en tuurt naar beneden. Het uitzicht is duizelingwekkend en je doet geschrokken een stap terug. De lucht is schoon en fris en er staat een sterke wind. Je haalt diep adem. Je gaat weer naar de rand van het nest en speurt de horizon af. Je haalt weer diep adem en voelt de ademtocht door je lichaam en je organen stromen. Elke cel van je organisme lijkt mee te ademen en bij elke ademhaling voel je je lichter en lichter worden. Je voelt de ingeademde lucht nu in energiegolven door je lichaam stromen. Je voelt je sterk en machtig. Het is alsof je door miljoenen vleugels van licht wordt gedragen.

Elke nieuwe ademhaling vervult je geest en lichaam met een nieuw gevoel van vreugde en verrukking. Al gauw dringt het tot je door dat jij niet zelf ademt, maar dat je geademd wordt. Je wordt alsmaar lichter. Je spreidt je armen uit als een adelaar die zijn vleugels uitslaat om gedragen door de lucht te zweven. Je ervaart het gevoel dat elke vogel elke keer weer moet hebben op het ogenblik dat hij zich van de aarde losmaakt. Met uitgespreide armen stap je uit het nest. Je laat je vallen. Heel kort maak je een zachte val, dan pakken de luchtstromen je op en voeren je omhoog de lucht in. Je zweeft en glijdt moeiteloos langs de hemel.

Zie jezelf als een grote vogel met lichtvleugels. Voel je ook zo. Duikel en buitel door de lucht en maakt je vertrouwd met de stromingen. Laat je erop mee glijden. Zweef op ze mee en niet tegen ze in. Voel je vrij zoals je jezelf nog nooit hebt gevoeld. Misschien voel je of weet je wat voor vogel je bent. Word een met jouw totemvogel. Als je je na verloop van tijd op je gemak voelt met de stromingen, merk je dat je aan een langzame, zachte duikvlucht bent begonnen.

Langzaam en zacht dragen de stromingen je naar beneden. Je glijdt en zweeft dwars door de wolken heen. En nog ver onder je in een stralend zonlicht ligt jouw hernieuwde plek van aardse bestemming. Jouw plek waar je jouw levensdoel als lichtbrenger verder zult gaan vervullen of verrijken en waar je helemaal kunt zijn wie je bent. Veilig, autonoom en vrij. En waar je ruimte kan geven aan de verdere ontplooiing van al jouw kwaliteiten en capaciteiten ten behoeve van het grotere geheel. Een plek waar je wordt bemind, kan beminnen en licht en liefde kunt demonstreren.

Je merkt dat je dichter en dichter bij de aarde komt en je begint meer te zien van jouw plek waar je straks gaat landen. Je maakt nog enkele cirkelende bewegingen omlaag en je zoekt een veilige plek om te landen. Langzaam en zacht laten de luchtstromen je los en opeens sta je weer met twee benen op de grond.

Je bent aangekomen op de plaats van je bestemming. Verwonderd en nog een beetje onwennig kijk je rond. Je moet nog even wennen om weer met twee benen op de aarde te staan. Maar al snel ga je op onderzoek uit op jouw aardse bestemmingsplek. Je kijkt hoe jouw plek er uit ziet. Maak eens een rustige wandeling over deze plek en geniet van jouw eigen grondgebied.

Kijk eens of je contact kunt maken met jouw Human Angel en vraag of deze iets meer kan vertellen over jouw hernieuwde bestemming als lichtbrenger hier op aarde en wat je hier met jouw licht en jouw liefde kunt bijdragen aan de verdere ontplooiing van het grotere geheel. Blijf in contact met je Human Angel en voel voor jezelf wat je hier zou willen gaan doen. En wat je hiervoor nodig hebt. Voel of weet welke boodschap er voor jou is. Voel voor jezelf hoe jij hier als lichtbrenger volledig vrij, gelukkig  en autonoom kunt zijn. Wees je bewust van dit gevoel en ervaar jouw hernieuwde bestemming als lichtbrenger in al je poriën.

Integreer en bedank je Human Angel.

Je weet dat je hier op deze plek kunt blijven. Je weet ook dat je op elk moment weer je armen kunt uitspreiden en in vrijheid het luchtruim kunt kiezen, zwevend als een vogel, genietend van de luchtstroom op zoek naar jouw essentie. Op zoek naar jouw eigen plek en nieuwe ontplooiingsmogelijkheden.

Geniet zo enige momenten van deze nieuwe vrijheid.

Kom dan weer bewust in het hier en nu. Buig je voorover. Rek jezelf eens lekker uit en geniet ervan dat je bestaat. Drink een flinke kop thee en ga door met waar je je vandaag mee bezig wilt houden.

de verstilling, november 2017

 

Ga terug naar overzicht

Geef uw reactie

Regio Rotterdam
E keesvanderstelplanet@gmail.com
Terug naar boven
© 2024 Kees van der Stel