Van kruispunt naar keerpunt

19 Dec '13

Om de focus van mijn werk specifieker over het voetlicht te brengen heb ik de naam van het ‘Stilte’ programma gewijzigd in Programma Persoonlijk Leiderschap. Dit sluit aan bij de doelstellingen van het programma en het beoogde effect op de deelnemers. Voorts heb ik beschreven wie ik aan wil spreken met dit programma:  ‘Als je op een kruispunt of voor een belangrijke keuze staat in je werk of leven en je voelt aan dat het goed voor je is om eens grondig naar jezelf, je potentieel en je toekomst te kijken, dan is dit programma geknipt voor jou.’

Kruispunt

Er zijn in het verleden meerdere werkgerelateerde situaties geweest waar ik mijzelf op zo’n kruispunt heb bevonden. Ik noem de drie belangrijkste.

De eerste keer was in de begin jaren tachtig van de vorige eeuw na de liquidatie van het vastgoedbedrijf waar ik financieel directeur was. Geen gemakkelijke periode. Ik heb mezelf van deze kwetsbare positie afgebracht door actuariële wetenschappen te gaan studeren. Vijf jaar later studeerde ik af als actuarieel analist. Een opmaat om een nieuwe directiefunctie te bekleden bij een verzekeringsmaatschappij.

Het tweede kruispunt kwam rond het millenniumjaar. Ik werd benoemd tot directeur van een groot shared service center (SSC) voor beleggingsverzekeringen, dat opgericht zou worden na een grondig onderzoek door een projectgroep, waarvan de leiding aan mij was toevertrouwd. Door koerswijzing van de Raad van Bestuur ging dit niet door. Heftig, maar de opmaat voor een andere richting, een detachering als financieel directeur in een tenderprocedure. Leuk werk en pionieren. We verloren evenwel de tender en ik kon terug naar het concern en heb daar een ander groot project geleid als programma directeur.

Keerpunt

Het derde kruispunt leidde eind 2003 in goed overleg tot mijn vertrek bij het concern waar ik carrière  had gemaakt. Dit vertrek was de opmaat om in de jaren die volgden eens grondig naar mezelf, mijn potentieel en mijn toekomst te kijken. Met grote inzet, veranderingsbereidheid en doorzettingsvermogen leidde dit tot een volledige omscholing naar mijn huidige beroep. Een keerpunt ten goede in mijn leven, omdat deze activiteit dichter bij mijn hart ligt.

Spreekt dit je aan en wil je meer informatie over het groepsprogramma persoonlijk leiderschap stuur me een e-mail (kvdstel@planet.nl) met je naam en je telefoonnummer. Ik neem dan contact met je op.

Ik nodig je uit in het onderstaande veld jouw reactie te geven.

Be the change you want to be and implement the change you want to reach. Kees
Ga terug naar overzicht

5 reacties

 1. Ike
  donderdag 19 december 2013 om 18:43:05

  Beste Kees,

  Dit is een mooi geschreven stuk op je blog.
  Je hebt nogal wat meegemaakt!
  Dat wist ik niet.
  Gelukkig heb je nu je draai gevonden en doe je goed werk.
  Fijn om hier de laatste nieuwsbrief van 2013 te lezen.

  Ik wens je fijne kerstdagen en een goed 2014!

  Tot 2014…..

  Hartelijke groeten,
  Ike

 2. Stefan
  donderdag 19 december 2013 om 18:48:47

  Mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt! Dat vraagt om persoonlijk leiderschap.

 3. toos bedaux-nooren
  donderdag 19 december 2013 om 19:24:32

  Dag lieve Kees,
  Mooi hoe je laat zien hoe jij in je werk met koerswendingen geconfronteerd je persoonlijk leiderschap uitwerkte. Hopelijk pakken in 2014 veel mensen jouw uitnodiging aan. Hartegroet Toos

 4. Anja
  donderdag 19 december 2013 om 23:43:07

  Ik hou van dergelijke blogs, doe het zelf ook nogal eens… goede dagen Kees

 5. Marsha
  vrijdag 27 december 2013 om 10:51:20

  Toppie voor je wil tot veranderen!

Geef uw reactie

Regio Rotterdam
E keesvanderstelplanet@gmail.com
Terug naar boven
© 2024 Kees van der Stel